Nestemäinen metalli nano tulostus mullistamaan elektroniikkaa

- Mar 17, 2017 -

AB.png Uusi tekniikka käyttää nestemäisiä metalleja luoda integroituja piirejä, jotka ovat vain atomien paksuinen voi johtaa seuraava iso etukäteen elektroniikkaa.


Prosessi avaa tien tuotantoa varten suurten kiekkojen noin 1,5 nanometriä perusteellisesti (paperille, verrattuna, on 100,000nm paksu).


Muut tekniikat ovat osoittautuneet epäluotettaviksi laadullisesti, vaikea skaalata ylös ja toimivat vain hyvin korkeissa lämpötiloissa - 550 astetta tai enemmän.


Distinguished Professor Kourosh Kalantar-zadeh, mistä RMIT School of Engineering, johti hanke, johon kuului myös kollegojen RMIT ja tutkijoita CSIRO , Monash University, North Carolina State University ja University of California . Hän sanoi elektroniikkateollisuudessa oli osunut este. "Perustavanlaatuinen teknologia autojen moottoreita ei ole edennyt vuodesta 1920 ja nyt sama tapahtuu elektroniikan. Matkapuhelimet ja tietokoneet eivät ole tehokkaampia kuin viisi vuotta sitten. Siksi tämä uusi 2D painotekniikka on niin tärkeää - luodaan monta kerrosta uskomattoman ohut mikrosiruja samalle pinnalle lisää merkittävästi laskentatehoa ja alentaa kustannuksia. Se mahdollistaa seuraava vallankumous elektroniikassa. "


Benjamin Carey, tutkija jossa RMIT ja CSIRO , sanoi luoda sähköisiä kiekot vain atomien paksuinen voisi korjata puutteet nykyisten siru tuotannon. Se voisi myös tuottaa materiaaleja, jotka olivat erittäin taipuisa, pohjustaa joustavan elektroniikan. "Kuitenkaan yksikään nykyinen teknologia pystyvät luomaan homogeeninen pinnat atomisesti ohut puolijohteiden laajoilla pinnoilla, jotka ovat käyttökelpoisia teollisessa mittakaavassa valmistus pelimerkkejä. Ratkaisumme on käyttää metallien gallium ja indium, joilla on alhainen sulamispiste . Nämä metallit tuottavat atomisesti ohut oksidi pinnallaan joka luonnollisesti suojaa niitä. Juuri tämä ohut oksidi jota käytämme valmistusmenetelmään. valssaamalla nestemäistä metallia, oksidikerros voidaan siirtää edelleen sähköisen vohveli, joka sitten rikitetyt. pinta kiekkojen voidaan esikäsitellä omiksi transistoria. Olemme käyttäneet tätä uutta menetelmää luoda transistorit ja fotodetektorien erittäin suuri voitto ja erittäin korkea valmistuksen luotettavuutta suuressa mittakaavassa. "


Paperi hahmotellaan uusi tekniikka, "Wafer Scale kaksiulotteinen Semiconductors painetusta Oxide Skin Liquid Metals", on julkaistu lehdessä Nature Communications.

Pari:johtava muste Seuraava:Johtavalla Muste In 2017: The Next Big Things