Hopean nanopartikkeleiden synteesi Mikroemulsiotekniikat

- May 16, 2017-

Yhdenmukainen ja koonhallittava hopea-NP: t voidaan syntetisoida käyttäen mikroemulsiotekniikoita. NP-yhdisteiden valmistaminen kaksivaiheisiin vesipitoisiin orgaanisiin järjestelmiin perustuu reaktanttien alkupe- räiseen erottamiseen (metalli-esiasteen ja pelkistimen) kahdessa sekoittumattomassa faasissa. Kahden nesteen välinen rajapinta ja kahden vaiheen välisen vaiheen välisen kuljetuksen intensiteetti, jota kvaternaarinen alkyyliammoniumsuola välittää, vaikuttavat metallisten esiasteiden ja pelkistävien aineiden vuorovaikutusnopeuteen. Metalli klustereita rajapinnalle muodostunut stabiloidaan, koska niiden pinta on pinnoitettu stabilointiaine molekyylien esiintyy ei-polaarinen vesipitoisessa väliaineessa, ja siirretään orgaaninen väliaine, jonka faasien kuljettimen ( 38 ). Yksi suurimmista haitoista on hyvin vahingollisten orgaanisten liuottimien käyttö.

Siten suuret määrät pinta-aktiivisia aineita ja orgaanisia liuottimia on erotettava ja poistettava lopullisesta tuotteesta. Esimerkiksi Zhang ja työtoverit ( 39 ), jota käytetään dodekaani kuin öljyfaasi (alhainen haitallisia ja jopa myrkyttömiä liuotin), mutta ei ollut tarpeen erottaa valmistettu hopea ratkaisu reaktioseoksesta. Toisaalta kolloidiset NP: t, jotka on valmistettu ei-vesipohjaisissa väliaineissa johtaville musteille, ovat hyvin dispergoituneet höyrynpaineiseen orgaaniseen liuottimeen, joka helposti märkäisi polymeerisen substraatin pinnan ilman aggregaatiota. Etuja on myös metallisten NP-yhdisteiden sovelluksissa katalyytteinä useimpien orgaanisten reaktioiden katalysoimiseksi, joita on suoritettu ei-polaarisissa liuottimissa. On erittäin tärkeää siirtää metalli NP: itä eri fysikaalis-kemiallisia ympäristöjä käytännön sovelluksissa ( 40 ).


Pari:Hopean nanopartikkeleiden synteesiUV-aloitettu fotoreduktio Seuraava:Hopean nanopartikkeleiden synteesi Kemiallinen pelkistys