Hopean nanopartikkelien synteesi Kuvauskohtainen vähennys

- May 20, 2017 -

Hopea-NP: t voidaan syntetisoida käyttämällä erilaisia fotoinduoituja tai fotokatalyyttisiä pelkistysmenetelmiä. Valokemiallinen synteesi on puhdas prosessi, jolla on korkea spatiaalinen resoluution, käytön helppokäyttöisyys ja monipuolisuus. Lisäksi valokemiallinen synteesi mahdollistaa NP: n valmistamisen erilaisissa väliaineissa, mukaan lukien solut, emulsio, polymeerikalvot, pinta-aktiiviset misellit, lasit jne. Nano-kokoisia hopeapartikkeleita, joiden keskikoko oli 8 nm, valmistettiin valokemiallisesti alentamalla käyttäen poly (styreenisulfonaattia ) / poly (allyyliamiinihydrokloridi) polyelektrolyyttiä kapselit mikroreaktoreissa ( 44 ). Lisäksi on osoitettu, että valolla menetelmää voitaisiin käyttää muuntamalla hopea nanopallot kolmikulmaisiin hopea nanocrystals (nanoprisms) halutun reuna pituudet 30-120 nm ( 45 ). Hiukkasten kasvuprosessia ohjattiin NP: n kaksisäikeisen valaistuksen avulla. Sitraattia ja poly (styreenisulfonaattia) käytettiin stabilointiaineina. Toisessa tutkimuksessa, hopea NP valmistettiin läpi hyvin nopeasti vähentäminen Ag + by α-aminoalkyyliradikaalit tuotettu vety abstraktio kohti alifaattista amiinia, jonka virittyneen triplettitilan 2-substituoitu tioksantoni sarja (TX-O-CH 2-COO - ja TX-S-CH 2-COO -). Kvanttisaanto tämän ennen reaktiota viritetty substituentilla vaikutus tioksantonit, ja johti kineettisen kontrollin muuntamisen hopeaioneja (Ag +) ja hopea metalli (Ag 0) ( 46 ).

Suora kuva-vähentämiseen AgNO 3, kun läsnä on natriumsitraattia (NaCit) suoritettiin eri valonlähteet (UV, valkoinen, sininen, syaani, vihreä ja oranssi) huoneenlämpötilassa. Sato-Berrú ja työtoverit ( 47 ) ovat osoittaneet, että tämä valo-muutos prosessi johtaa kolloidi erottuva optiset ominaisuudet, jotka voidaan liittää koko ja muoto hiukkasten. Lisäksi, Ghosh ja työtovereiden ( 48 ) ilmoitetaan yksinkertainen ja toistettavissa UV valoaktivoivat menetelmä valmistettaessa stabiileja hopea NP vesipitoisissa Triton X-100 (TX-100). TX-100-molekyylit toimivat pelkistysaineena ja myös NP: n stabilisaattorina templaatti- / sulkeutumistoiminnan kautta.

Lisäksi pinta-aktiivisen aineen liuos auttaa suorittamaan NP: n kasvun prosessi diffuusiota kontrolloidulla tavalla vähentämällä järjestelmän diffuusiota tai massansiirtonopeutta. Se auttaa myös parantamaan NP: n koon jakautumista lisäämällä pintajännitystä liuotin-NPs-rajapinnalla. Huang ja työtoverit ( 49 ) raportoivat synteesi hopeaa NP alkalisessa vesipitoisessa liuoksessa AgNO 3 / karboksimetyloitu kitosaani (CMCTS) käyttäen UV-valoa säteilyttämällä. CMCTS, vesiliukoinen ja bioyhteensopiva kitosaanijohdannainen, palveli samanaikaisesti pelkistävää ainetta hopeakationille ja stabiloivaa ainetta hopea-NP: lle. Tuottujen hopeaproteaattien läpimitta-alue oli 2-8 nm ja ne voidaan dispergoida stabiilisti alkalisessa CMCTS-liuoksessa yli 6 kuukautta.


Pari:Hopean nanopartikkeleiden synteesi Elektrokemiallinen synteettinen menetelmä Seuraava:Hopean nanopartikkeleiden synteesiUV-aloitettu fotoreduktio