Katalyyttinen Lasit Tekee Metallinkierrätys Helppo

- Apr 06, 2017 -

Pulloja, joissa on sisäänrakennettu nanohiukkasten avulla kemistit helposti uudelleen arvokkaita katalyyttejä

Lab lasi, jossa on sisäänrakennettu palladium nanohiukkaset   tekee kierrätys ja uudelleenkäyttö arvokas metalli katalyyttejä helpompaa kuin koskaan ennen.

Metalleja, kuten platinaa tai kultaa voi katalysoida lukuisia kemiallisia reaktioita, mutta ne ovat kalliita, minkä vuoksi kemistit uudelleen ja kierrättää niitä. Yleensä kiinteä katalyytti täytyy erotettiin suodattamalla ja puhdistettiin sen jälkeen, kun reaktio, joka voi tarkoittaa joitakin on menetetty ja talteenotto voi olla erityisen vaikeaa, jos jokin reaktiotuotteiden on kiinteä liian.

114875_shutterstock_522023443.png


Nyt   Xiang Fei   National University of Singapore ja kollegat ovat päällystetyt pullot palladium nanohiukkasten, mikä tarkoittaa sitä, kemistit voivat yksinkertaisesti tyhjä ja huuhtele reaktioastiaan ja sitten käyttää niitä katalysoimaan seuraavassa reaktiossa.

Kuten metallinanopartikkelit eivät tartu lasin, Fei joukkue peitetty lasi mikromittakaavaiseen matto valmistettu silikonista nanofilaments ja ne on päällystetty niitä tahmea proteiinin samanlainen kuin simpukat käyttävät liittää itse pintoihin. Päällystetyn pulloon vielä katalysoituja reaktioita tehokkaasti sen jälkeen, kun käytetään 20 kertaa, kun taas kaupallinen katalyytin tehokkuus laskee merkittävästi sen jälkeen, kun se on kierrätetty vain kerran.

Fei joukkue ei nähnyt väheneminen katalyyttinen pulloon tehokkuutta, kun sitä käytetään tuottamaan useita grammoja tuotetta, mutta se ei ole selvää vielä, jos menetelmä toimisi teollisuuden kokoinen reaktoreita.

Pari:Electrocrystallization: Läpimurto kultananohiukkasten Research Seuraava:Opiskelijat tieteen yhtäläisyyksiä