NANOWIRE "MUSTEET" MAHDOLLISTAA PAPERILLA TULOSTETTAVA ELEKTRONIIKKA

- Jan 06, 2017 -

Lykkäämällä pieni metalli nanohiukkasia nesteitä Duke Universityn tutkijat ovat panimo johtava mustesuihkutulostimen "musteet" tulostaa edullinen, muokattavissa piiri malleja lähes kaikilla pinnoilla.

Tulostettava elektroniikka, jotka ovat jo käytössä laajalti laitteet, kuten varkaudenesto Radiotaajuinen etätunnistus (RFID) merkitsee sinut saatat löytää takaisin DVD: tä, on tällä hetkellä yksi pahimmista ongelmista: töihin piirejä ne on ensin lämmitettävä kaikki nanohiukkasia harmonisella yksi johtava kaapeli mahdotonta tulostaa piirien edullinen muovia tai paperia.

Uusi tutkimus Duke tutkijat osoittaa, että säätämistä nanohiukkasia muste muoto voi vain poistamaan lämpöä.

Vertaamalla johtavuus elokuvia valmistettu erimuotoisia hopea nanostructures tutkijat havaitsivat, elektronit zip läpi elokuvat tehdään hopea nanolankojen paljon helpompaa kuin elokuvista muitakin muotoja kuten nanospheres tai microflakes. Itse asiassa elektronit virtasi niin helposti kautta nanowire elokuvia että ne voi toimia painettuja piirejä ei tarvitse sulattaa ne kaikki yhdessä.

"Nanolankojen oli 4000 kertaa suurempi johtavuus kuin enemmän yleisesti käytetty Hopeananopartikkeleita, että löytäisitte painettu antennit RFID-Tunnisteet," sanoi Benjamin Wiley, apulaisprofessori kemian Duke. "Joten jos käytät nanolankojen, niin sinulla ei ole lämpöä piirilevyjen jopa niin korkea lämpötila ja voit käyttää halvempia muovia tai paperia."

"Ei ole oikeastaan mitään muuta mielestäni lisäksi hopea nanolankojen että voitte vain tulostaa ja on yksinkertaisesti sähköä, ilman mitään jälkikäsittelyä" Wiley lisätty.

Tämäntyyppiset tulostettava elektroniikka voisi on sovelluksia paljon kuin smart pakkauksiin; Tutkijat kuvitella, aurinkokennot painettu tekniikka avulla näyttää, LEDIT, kosketusnäytöt, vahvistimet, paristot ja jopa jotkut implantoitavia bio-sähköistä laitteita. Tulokset ilmestyi online 16 Joulukuu ACS Applied Materials ja liitännät.

Silver on tullut go-to materiaalia joiden tulostettava elektroniikka, Wiley sanoi, ja useita tutkimuksia on viime aikoina esiintynyt mitata johtokyky elokuvia erimuotoisten hopea nanostructures. Kokeellinen erot tekevät suoran vertailun vaikeaa muodot ja harvoista mietinnöistä linkittänyt elokuvat johtavuus kokonaismassa silver käytettynä tärkeä kallista materiaalia käsiteltäessä.

"Halusimme poistaa mitään ylimääräistä materiaaleja musteet ja yksinkertaisesti hone vuonna määrä hopeaa elokuvat ja yhteyksiä nanostructures ainoa lähde vaihtelua," sanoi Ian Stewart, hotelliin jatko-opiskelija, Wiley's lab ja ensimmäinen tekijän ACS-kirjasta.

Stewart käyttää tunnetuista resepteistä keksiä hopea nanostructures eri muotoja, kuten nanohiukkasia, microflakes ja lyhyen ja pitkän nanolankojen, ja nämä nanostructures sekoittaa tislattua vettä, niin yksinkertaista "musteet." Hän sitten keksi nopea ja helppo tapa tehdä ohutkalvojen laitteilla, jotka ovat saatavilla lähes kaikki lab--lasi dioja ja kaksipuolisella teipillä.

"Käytetty reikäinen Rei'itys leikata wells kaksipuolisella teipillä ja kiinni nämä lasi dioja," Stewart sanoi. Lisäämällä sovittuun määrään muste kunkin nauhan "hyvin" ja sitten Lämmitys wells,--joko suhteellisen alhainen lämpötila yksinkertaisesti haihtuu vettä tai korkeammissa lämpötiloissa alkaa sulaminen rakenteiden yhdessä--hän loi erilaisia elokuvia testata.

Joukkue sanoa, ei ollut yllättynyt, pitkä nanowire-elokuvista oli korkein johtavuus. Elektronit yleensä virtaa helposti läpi yksittäisiä nanostructures mutta jumiin, kun heidän täytyy hypätä yksi rakenne toiseen, Wiley selitti, ja pitkä nanolankojen huomattavasti vähentää monta kertaa elektronit täytyy tehdä "hyppää".

Mutta ne yllättynyt siitä, kuinka jyrkkä muutos oli. "Pitkä hopea nanowire elokuvia resistiivisyys on moninkertaisesti pienempi kuin Hopeananopartikkeleita ja vain 10 kertaa suurempi kuin puhdasta hopeaa" Stewart sanoi.Joukkue on nyt lataamista aerosoli jets tulostaa hopea nanowire musteet käyttökelpoinen piirejä. Wiley sanoo, he haluavat myös selvittää, olisiko hopea päällystetty kupari nanolankojen, jotka ovat huomattavasti halvempaa tuottaa kuin puhdas hopea nanolankojen, antaa sama vaikutus.

Tämä tutkimus tukee National Science Foundation (ECCS 1344745 ja DMR-1253534) ja GAANN Fellowship kautta Duke kemian laitos.


Pari:Johtava painovärin markkinoilla 2016-2026: Ennusteet, teknologia, pelaajat Seuraava:Tutkijat Luo pieni Laser käyttäen Hopeananopartikkeleita