Uusi hybridi musteet lupaa painettu, joustava elektroniikka ilman sintrauslaitokset

- Jan 20, 2017 -

Elektroniset piirit suoraan kynä.
Credit: Kuva kohteliaasti INM - Leibniz-Institut für Neue Materialien gGmbH

Tutkimuksen tutkijat INM yhdistäneet edut orgaanisia ja epäorgaanisia elektronisten aineistojen uudentyyppinen hybridi musteet. Tämä mahdollistaa elektroniset piirit voidaan soveltaa suoraan paperi kynä, esimerkiksi.

Elektroniikan tulevaisuuden tulostetaan. Joustava piirejä voidaan tuottaa edullisesti foliolla tai paperille käyttäen painaminen prosessia ja sallia futuristinen suunnittelee kaareva diodit tai tulo elementtejä. Tämä edellyttää tulostettava kirjallista materiaalia, joka voidaan tulostaa ja säilyttää korkean johtavuus aikana käyttö huolimatta kaarevia pintoja. Jotkut yrittäneet ja testattavalle aineistolle orgaaninen, johtava polymeerit ja nanohiukkasten valmistettu johtavaa typen (TCOs). Tutkimuksen tutkijat INM--Leibniz-uusien materiaalien tutkimuslaitos on nyt yhdistetty edut orgaanisia ja epäorgaanisia elektronisten aineistojen uudentyyppinen hybridi musteet. Tämä mahdollistaa elektroniset piirit voidaan soveltaa suoraan paperi kynä, esimerkiksi.

Kehittäjät osoittaa niiden tuloksia ja ne tarjoavat mahdollisuuksia seistä B46 hall 2 tämän vuoden päättymisestäja niihin #39; s Hannoverin osana merkittävin Näytä tutkimus andamp; Tekniikka, joka tapahtuu 25-29 huhtikuu.

Luodaksesi niiden hybridi musteet tutkimuksen tutkijat päällystetty nanohiukkasia tehty metallien orgaaninen, johtava polymeerejä ja keskeyttäneet niiden seosten veden ja alkoholin. Nämä suspensiot voidaan soveltaa paperi tai folio kynällä ja ne kuivuvat ilman edeltäviä muodostamiseksi sähkö piirejä.

andquot; Sähköä johtava polymeerejä käytetään OLED, joita voidaan valmistaa myös joustava alustoille, andquot; selittää Tobias Kraus, johtaja tutkimusryhmä rakenteen muodostuminen INM. andquot; Metalli ja nanopartikkelit, jotka Esittelemme täällä yhdistyvät mekaaninen joustavuuden ja metalli luotettavuutta ja lisää sähkö conductivity.andquot;

Kehittäjät yhdistää orgaanisia polymeerejä kulta tai hopea nanohiukkasten käsittelemiseen. Orgaaniset yhdisteet on kolme tehtävää: andquot, toisaalta, yhdisteet toimivat ligandeja, varmistaa, nanohiukkasia keskeytetty nestemäisen seoksen; mitään taajamassa hiukkasia olisi kielteinen vaikutus painatusmenetelmä. Samanaikaisesti orgaaninen ligandien taattava nanohiukkasia hyvä järjestely kuivatessa. Lopulta orgaanisten yhdisteiden toimia ´hinges´: jos materiaali on taivutetaan pitävät sähkönjohtavuus. Kerros metallihiukkasia ilman polymeeri-sivu sähkönjohtavuus nopeasti menetetään kun materiaali vääntynyt andquot; materiaalin tiedemies Kraus jatkuu. Koska molempien materiaalien yhdistelmä kun vääntynyt, sähkönjohtavuus on suurempi kaikki kuin kerros, joka on valmistettu puhtaasti johtava polymeeri tai kerros valmistettu puhtaasti metalli nanohiukkasia.

andquot; Metal nanohiukkasia ligandien ovat jo painettu lomake elektroniikka tänään andquot; selittää fysikaalinen kemisti Kraus, lisäsi, että kuoret enimmäkseen oli poistettava sintraus prosessi, koska vaikka toisaalta ne valvovat nanohiukkasia järjestely sen sijaan, he eivät johtava. Hän lisäsi, että tämä oli vaikeaa materiaaleja jotka ovat herkkiä lämpötilan kuten paperi tai polymeeri elokuvia, koska nämä kärsisi sintraus aikana. Kraus esitellään tutkimusta, sanomalla, andquot, uusi hybridi musteet ovat johtavia heti, kun ne kuivataan sekä erityisesti mekaanisesti joustavia ja ne eivät vaadi sintering.andquot;


Pari:Johtava musteet vuonna 2017: Tulevan isoja Seuraava:MIT Tutkijat kehittää painatusmenetelmä sähköistä etiketit