Tutkijat Luo pieni Laser käyttäen Hopeananopartikkeleita

- Jan 06, 2017 -

Tutkijat Suomessa on pohjustettu uusi rotu ultranopeat nanokokoluokan laserit. Aalto-yliopiston tutkijat ovat luoneet laser, joka toimii niin hyvin pieni mittakaavassa, valo voi pomppia edestakaisin muutaman sata kertaa.

Plasmic laser tuottaa näkyviä valonsäteet käyttämällä tumma ristikko, ensimmäinen.

Useimmat laserit luottaa peilit tuottaa palautetta signaalin edellyttämä laservalon. Nano-laser käyttää säteilypakote välinen kytkentä Hopeananopartikkeleita, sen sijaan. Laser tuottaa nanohiukkasia järjestetään säännöllisesti matriisi, jokainen hiukkanen--mittaus tehdään vain 100 nanometriä--toimii pieni antennina.

Panos energiaa tarpeen käynnistää laservalon on esittänyt orgaanisia fluoresoiva molekyylejä. Koska laserilla valon aallonpituuksia ja nanohiukkasten ottelu väli, array säteilee yhteen ääneen.

Pieni laserit voi olla valtavasti hyötyä tieteen, mutta ne voivat myös olla erittäin vaikea työskennellä. Tässä tapauksessa laservalon luoda pienen mittakaavan voi olla liian lyhytaikainen hyödylliseksi.

Tutkijat skirted ongelma avulla, mitä kutsutaan andquot, tumma modes.andquot;

andquot; Pimeässä tilassa ymmärtävät intuitiivisesti tarkastelemalla säännöllisesti antennit: yksi antenni, kun taustalla on nykyinen, säteilee voimakkaasti, kun taas kaksi antennia--jos ajaa vastapäätä virtaukset ja sijoitettu hyvin lähellä toisiaan--säteillä hyvin vähän, andquot; tutkija Paivi Tormsanoi lehdistötiedote. andquot; Pimeässä tilassa nanohiukkasten array aiheuttaa samanlaisia päinvastoin-vaihe virtaukset kunkin nanohiukkasten, mutta nyt näkyvissä valoa frequencies.andquot;

Tutkijat totesi myös ainutlaatuinen tapa antaa valon pakenemisesta pieni array rajojen.

andquot; Käyttämällä matriisin pieni koko, löysimme pakotietä valo, andquot; selitetty Ph.D. opiskelija Heikki Rekola. andquot; Taulukon reunoja kohti nanohiukkasia alkaa käyttäytyä enemmän kuin säännöllistä antennit, jotka säteilevät ulompi world.andquot;

Tutkijat yksityiskohtaiset uusi konelehdessä Nature viestinnän.


Pari:NANOWIRE "MUSTEET" MAHDOLLISTAA PAPERILLA TULOSTETTAVA ELEKTRONIIKKA Seuraava:ETEB osallistua NÄYTÄ TPCA 2016