Hopean nanopartikkelin vaste

- Jun 15, 2017-

Äskettäin Silver Nanoparticle -ryhmä ETH Zürich -instituutista on kehittänyt uuden teknologian 3D ultra-ohut nanowall, hopea nanopartikkeli, joka tuottaa tähän mennessä kaikkein läpinäkyvimmät ja johtavat elektrodit, jotta näemme kaikkialla, missä kosketusnäytöllä on parempi Näytön laatu, tarkempi vastauskyky.


Tutkijoiden mukaan nykyinen valtavirran kosketusnäyttötekniikka tukeutuu voimakkaasti pinnan pintaan johtavalla materiaalilla, joka koostuu lähes näkymättömästä nanoaaltomuodosta. Tällä hetkellä yleisesti käytetty indiumtinaoksidi on korkea läpinäkyvyys, hopean nanopartikkeli, mutta johtavuus on suhteellisen matalaa materiaalia.

Tutkijoiden läpimurto tässä tekniikassa on, että he käyttävät kulta-tai hopeametallien nanopartikkeleita 3D-painatus nano seinät kuin indium tin oksidi läpinäkyvä, johtava, hopea-nanopartikkeli, joka voi tarjota paremman kosketusnäytön koko kokemus.


"Aiemmin ihmiset käyttivät indiumtinaoksidia, koska materiaali on erittäin läpinäkyvä, ja sen ohut tuotantotekniikka on kypsempi, hopea-nanopartikkeli, mutta sen johtavuus on vain yleistä." Tutkijaryhmän jäsen ETH-tohtoriopiskelija Patrik Rohner selitti.

Tutkijat tulosta kullan ja hopean nanopartikkeleita nano-3D-prosessilla, joka tunnetaan nimellä Nanodrip, säilyttäen samalla korkean läpinäkyvyyden säilyttäen yllä kuvattujen materiaalien johtavuuden. Tutkijat voivat tulostaa nämä elektrodit hyvin ohuiksi kerroksiksi - 80 - 500 nanometriä. Silver Nanoparticle Tämä herättää kuitenkin toisen kysymyksen:


"Nämä kaksi päämäärää ovat ristiriidassa johtavien metalliverkkojen johtavuuden saavuttamiseksi", sanoi ETH: n termodynamiikan professori Dimos Poulikakos. Kulta, hopean nanopartikkeli hopealanka poikkipinta-ala kasvaa, johtavuus kasvaa, mutta verkon muodostuminen vähentää läpinäkyvyyttä.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi tiedemiehet käyttävät 3D-tulostustekniikkaa tulostaa elektrodeja, jotta pystyt vain korottamaan langan korkeutta vain siten, että se nousee 2 - 4 kertaa leveyteen lisäämällä siten poikkipinta-alaa Lanka, lisäsi johtoa, mutta verkon läpinäkyvyyttä ei vähennetä.


Tätä varten Poulikakosin tiimi käytti Nanodrip-3D-tulostusprosessia, jota he kehittivät kolme vuotta sitten - itse asiassa tämä tekniikka oli mitä Scrona raportoi ennen kuin teimme maailman pienimmän värin suolakuvassa käyttämällä tekniikkaa. Tässä tutkimuksessa kullasta tai hopea- nanopartikkeleista valmistettu muste sijoitettiin liuottimeen ja dispergoitiin sitten hyvin pieneen nesteeseen sähkökentän avulla. Liuotin haihdutettiin nopeasti, hopea-nanopartikkeli jättäen vain nämä pienet 3D-rakenteet. Tutkijat käyttävät näitä hienoja pisaroita 3D-tulostukseen, joten voit tulostaa erittäin pienen rakenteen.


ETH: n mukaan se on maailman ensimmäinen 3D-tulostusteknologian käyttö kosketusnäytön nano-seinämän luomiseksi. Tämä nano-seinä ei ole vain läpinäkyvämpi kuin nano-seinästä valmistettu indiumtinaoksidi, hopea-nanopartikkeli, mutta myös johtava ja edullisempi. Tämä johtuu siitä, että indiumtinaoksidin tuotanto vaatii erittäin puhtaan sisäympäristön, kun taas kulta- ja hopea-nanopartikkeleita ei tarvita.


Pari:Hopean nitraatti hoidosta Seuraava:Epäorgaanisen yhdisteen lähestymistapa