Käyttämällä Inkjet Printing rakentaa älykäs joustava hybridi radoista

- Mar 27, 2017 -

Barcelonan yliopiston tutkijat ovat kehittäneet liimaus tekniikka rakentaa älykäs joustava hybridi radoista käyttäen mustesuihkutulostimella Hopeananopartikkeleita musteella.

Nopea mutta luotettava ja halpa prosessi kehittää piirejä, joka auttaa myös vähentämään ympäristövaikutuksia standard työstötapoja tarve oli liimaus tekniikan kehityksen perusta. Tutkijat valitsivat nanohiukkasia hopeaa muste koska on laajalti saatavilla ja helppo kopioida vakaa muste. Vaikka hopea itsessään ei ole halpaa, prosessissa käytettävä määrä oli alhainen, pitää kustannukset tekniikka alas, tutkijat sanovat.

Projektin tavoitteena oli käyttää saman laitteen ja parantaa suorituskykyä standardi piipohjaisia valmistus käyttämällä inkjet printing piiri ja liimaus pelimerkit. andquot; Olemme kehittäneet useita elektroniikka piirejä inkjet-tulostus ja monta kertaa meidän piti lisätä pinta asennettu laite (SMD) siru tavoitteiden,"sanoo Javier pidätetä, jäsen tutkimusryhmän Barcelonan yliopisto. "Lähestymistapamme oli käyttävät samaa konetta liimaus, jota käytettiin piirilevyn."

Miten he tekivät sen

Liimaus-tekniikka hopea mustepisarat säilytettiin lähellä päällekkäisiä SMD laitteen tyynyt ja painettu pohjaan johtavia polkuja. Muste virtasi käyttöliittymän mennessä Kapillariteetin. Nyt kuluva työntekijä kuin sieni kuin pieni tyhjätila imeytyy mahdollistaa nesteen pinnalta laadittava neste.

Hopea nanohiukkasten (AgNP) muste on korkea sähkönjohtavuus jälkeen lämpöprosessista alhaisissa lämpötiloissa, ja tutkijat pystyivät muodostamaan korkean sähkö johtavuus yhteenliittämistä aikana. Tutkijat pystyivät luoda älykäs joustava hybridi-piiri paperilla, jossa eri SMDs jos koota AgNP muste.

Kehitykseen voivat vaikuttaa tulevaisuuden sovelluksia. "Uskomme, että työmme parantaa olemassa RF [radio frequency] tunnisteita, parantaa ja edistää smart pakkaus, lisätä puettavat, kuten elektroniikka joustava, paperi elektroniikkaa... tuloksemme uskotella että kaikki on mahdollista", Arrese sanoo.


Pari:Opiskelijat tieteen yhtäläisyyksiä Seuraava:Cambrios nopeuttaa hopea Nanowire hyväksymistä jonka perustamista CAM Kiina